Devam Eden Çalışmalar

Niklosamid, SARS-CoV-2 virüsüne karşı bir replikasyon inhibitörü olan antelmintik bir ilaçtır. Son çalışmalar, Niclosamide’in Remdesivir’e kıyasla 40 kat daha yüksek etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca, favipiravir tarafından elde edilen 500 uM’lik inhibitör konsantrasyonla karşılaştırıldığında Niclosamide’nin IC50’si 0.28 uM’dir.

MP-204, HPV’nin neden olduğu anogenital siğiller gibi, viral cilt enfeksiyonlarının tedavisi için klinik geliştirmede sınıfının en iyisi olan topikal bir üründür ve Faz II klinik çalışmasını tamamlamıştır. MP-204, Faz 2 etkinlik/güvenlik çalışmasında önemli sonuçlar göstermiştir. MP-204 formülasyonu, en iyi alternatif tedavilerin klinik verilerine kıyasla daha kısa bir tedavi süresi (3 hafta), daha iyi bir güvenlik profili, daha yüksek hasta uyumu ve daha yüksek bir tam iyileşme seviyesi (%90’ın üzerinde) sağlamıştır.

MP 303, skuamöz hücreli karsinom (“SCC”), bazal hücreli karsinom (“BCC”) gibi melanom dışı cilt kanserinin (“NMSC”) tedavisi için klinik öncesi geliştirmede birinci sınıf topikal bir üründür. Hedeflenen nekroz ve bir immünomodülatör etki yoluyla aktinik keratoz (“AK”) Klinik öncesi veriler, kanserden etkilenen hücrelerin tamamen yok edildiğini, BCC (TE 354) ve AK (A431) hücre hatları üzerinde yürütülen bir in vitro çalışmada göstermiştir.

MN, neredeyse tüm oral NSAID ilaçlarına uygulanabilen, doruk plazma konsantrasyonlarını (Cmax) artıran, mide bağırsak koruması sağlarken maksimum plazma konsantrasyonuna (Tmax) ulaşma sürelerini kısaltan tescilli bir formülasyon teknolojisi geliştirmiştir.

Hızlı bir etki için kısa bir Tmax’a sahip olması tercih edilirken, bu genellikle daha hızlı bir eliminasyona neden olur. Bu nedenle ilaç sadece terapötik pencerede daha kısa bir süre için aktiftir. MN, NSAID teknoloji platformu (“NTP”) ile bu sorunu da çözmüştür. NTP, azaltılmış yan etkilerle hızlı, uzun etkili ağrı rahatlamasına olanak sağlamaktadır. NTP bazlı diklofenak, CACO-2 hücre çalışması, hayvan çalışması ve insan çalışmasında, tek başına diklofenak uygulamasına kıyasla önemli ölçüde üstün sonuçlarla tamamlanmıştır.

OpiX teknolojisinin özelliği, opioid reseptörleri üzerinden etki etmemesıdir ve dolayısıyla; opioidlerle ilişkili yan etkilerin hiçbirine sahip değildir. Ağrı üzerindeki etkinliği, uluslararası kabul görmüş hayvan modellerinde yüksek doz opioidlere karşı gösterilmiştir.

MP 732, sedef hastalığının tedavisi için çoklu etki mekanizmasına sahip yeni bir topikal tedavi yöntemi.

Akne, kıl kökleri tıkandığında veya ölü deri hücreleri ve ciltteki yağlar tıkandığında ortaya çıkan uzun süreli bir cilt durumudur. Deri, kıl folikülleri veya gözenekler adı verilen küçük deliklerle kaplıdır. Foliküller, saçı ve cildi nemli tutan yağ bezleri içerir. Ergenlik döneminde hormonlar cildin çok fazla yağ yapmasına neden olabilir ve folikül içindeki hücrelerle, dış kir veya yağ ile birbirine yapışabilir. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen, gençler arasında en yaygın olanıdır. Akne ile ilgili çalışmalar, akne’nin sebebinin sadece %20’sinin beslenme ve stresten kaynaklandığını, faktörlerin kabaca %80’inin ise genetikten kaynaklandığını göstermektedir. Akne genellikle beyaz noktalara, siyah noktalara veya sivilcelere neden olur ve çoğunlukla yüz, alın, göğüs, sırt ve omuzlarda görülür.

Antibiyotik direnci S epidermidis endokardit, septisemi ve protez eklem enfeksiyonlarına neden olur. MP-555, bu enfeksiyonlarla daha fazla araştırılacaktır, ancak MP-555 ilk önce daha basit bir endikasyon olan Acne Vulgaris için sabit doz formülasyon şeklinde hazırlanacaktır.

Derin öğrenme, beynimizin nasıl çalıştığından ilham alan modellerin matematiksel olarak ifade edildiği ve otomatik olarak, verilerden sürekli olarak öğrenildiği, makine öğreniminin bir alt alanıdır. MOLFAC A.I. eski moleküllerin mevcut verilerinden öğrenerek yeni moleküller tasarlayan ve muhtemel hangi reseptörler ile etkileşim olacağını modelleyen bir sistemdir. MN’nin derin öğrenme uygulaması, özel olarak geliştirilmiş insan benzeri süper zeka ile farmasötik kimyaya dayalı geliştirmelere yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Algoritma, sisteme verilen bir molekülün yapısına göre benzeri bulunmayan, sentezlenebilir moleküller oluşturabilir. opiX ve Niclonex, Molfac A.İ. sayesinde geliştirilmeye başlanmıştır.

1923
Prof. Mustafa Nevzat Pısak

Türkiye'de çağdaş eczacılığa geçilmesinde büyük rolü olan Prof. Mustafa Nevzat Pısak tarafından Üsküdar/İstanbul'da Mustafa Nevzat Laboratuvarı adıyla kurulmuştur.

1930

Haşhaştan afyon ekstre edilerek Pavotin ampul üretilmiştir.

1935

Türkiye'de ilk defa toz insülinden enjektabl preparat üretilmiştir.

1957

Mecidiyeköy'deki yeni binaya taşınılmış ve aynı yıl anonim şirket haline getirilmiştir.

1961

Türkiye'de ilk enterik kaplı tabletin imal ruhsatı alınmıştır (Entersal).

1974

İlaç hammaddesi üretimine başlanmıştır.

1977

Yenibosna'daki geçici fabrikada şurup, kuru toz süspansiyon, pomad, krem v.b. farmasötik şekillerin üretimi gerçekleştirilmiştir.

1984

Penisilin grubu beta-laktam ürünlerini üretmek üzere Yenibosna'da ayrı üretim tesisleri kurulmuştur (Üretim Ünitesi I- Penisilin Grubu Beta-laktam Ürünler).

1996

Sefalosporin grubu beta-laktam ürünlerini üretmek üzere Yenibosna’da ayrı üretim tesisleri kurulmuştur (Üretim Ünitesi II- Sefalosporin Grubu Beta- laktam Ürünler).

2000

İlaç hammaddesi üreten birimler İzmit-Köseköy'den Çayırova-Şekerpınar'daki modern tesislere taşınmıştır. Bu modern tesislerde bu yıllar içerisinde Klaritromisin, süspansiyon için Klaritromisin granülü, Sulbaktam Sodyum, Sultamisilin Tosilat ve Sultamisilin Baz üretimi gerçekleştirilmiştir.

2003

Türkiye'deki en modern tesislerden biri olan üçüncü üretim ünitesi Yenibosna’da kurulmuştur. Bu fabrikada penisilin ve sefalosporin grupları dışındaki mamul ilaçlar üretilmektedir (Üretim Ünitesi III- Diğer İlaçlar).

2005

Türkiye'deki en modern tesislerden biri olan üçüncü üretim ünitesi Yenibosna’da kurulmuştur. Bu fabrikada penisilin ve sefalosporin grupları dışındaki mamul ilaçlar üretilmektedir (Üretim Ünitesi III- Diğer İlaçlar).

2006

Kasım ayında hammadde ve mamul ürün tesisleri FDA tarafından denetlenmiş ve FDA onayından geçmiştir. Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. mamul ürüne yönelik olarak FDA onayı almış ilk Türk ilaç üreticisi olmuştur.

2006

Kasım ayında hammadde ve mamul ürün tesisleri FDA tarafından denetlenmiş ve FDA onayından geçmiştir. Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. mamul ürüne yönelik olarak FDA onayı almış ilk Türk ilaç üreticisi olmuştur.

2007

Mamul ürün tesisleri BSI tarafından ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri kapsamında sertifika almıştır. Mayıs ayında Türkiye'den ABD'ye ilk bitmiş ürün ihracatı gerçekleşmiştir.

2008

Mayıs ayında yapılan MHRA denetimi sonucunda Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.'ye İngiltere Otoritesi tarafından EU - GMP Sertifikası verilmiştir. Temmuz ayında ikinci ürün de ABD piyasasına girmiştir.

2009

İlaç Üretim Tesisleri'nin dördüncü ünitesi olan ve yeni kurulan Enjektabl Onkolitik Ürünler Tesisi 2009 yılı başında hizmete girmiştir. Hammadde Üretim Tesisleri Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan belgelendirme tetkik çalışmaları ardından Ocak ayında TSE ISO 14001 Standardı kapsamında Çevre Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmıştır. Mamul ürün tesislerine İngiliz Yönetim Sistemleri Kuruluşu BSI tarafından OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası verilmiştir. Mamul ürün tesisleri Alman Sağlık Otoritesi tarafından 4. kez teftiş edilerek onaylanmış ve EU-GMP Sertifikası verilmiştir. (İlk onay Temmuz 2004'te alınmıştır.)

2010

2010 Onkolitik (kanser ilaçları) Üretim Ünitesi, Mayıs ayında ABD Gıda ve İlaç Kurumu'ndan (FDA) Temmuz'da ise Avrupa İlaç Kurumu'ndan (European Medicine Agency - EMEA) onay almıştır. Aralık ayında ise, Türkiye'den ABD'ye ilk kanser ilacı sevkiyatı gerçekleştirilmiştir.

2011

Penisilin Grubu Beta Laktam Ürünler- Üretim Ünitesi I, Sefalosporin Grubu Beta Laktam Ürünler- Üretim Ünitesi II ve Diğer İlaçlar Üretim Ünitesi- Üretim Ünitesi III, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi GCC (Gulf Cooperation Council) onayından geçmiştir.

2016

MP204 FAZ-2 çalışmasını %90 tam iyileşme ile, bugüne kadar dünyada kaydedilmiş en yüksek başarı oranı ile tamamladı.

2017

Yapay zeka tabanlı ilaç geliştirme platformu: Molfac. Ai  opiX teknolojisini keşfetti.

2018

Molfac sayesinde bulunan opiX, hayvan deneylerinde parasetamol + codeine ve tramadol’den daha etkin olduğu kanıtlandı.

2020

Mide koruyucu özelliği ve Ağrı kesici arttırılmış özel bir kombinasyon olan MP404’ün Faz 1 çalışması başarıyla tamamlandı.

2021

Orjinal bir ilaç tedavisi olarak geliştirilen Niclonex, Covid 19 tedavisi için Faz-3 çalışmasına başlama onayı aldı.

2022

MP 404’ün uluslararası patenti onaylandı.

 
 
 

Takım

Mehmet N. Pisak

Levent Selamoğlu

Dr. Cem Aydoğan

Kadir Karadeniz

Esat Özkan

Alper Aydın

Yalçın Sisa

Edibe Bereket